Slapend rijk worden? Zo doe je dat!

Slapend rijk worden, de meeste mensen dromen ervan… Maar wist je dat je ook echt daadwerkelijk slapend rijk kunt worden? Tuurlijk, je moet je er eerst wel even in verdiepen en er iets voor doen, maar zodra de zogenaamde passieve inkomsten binnenstromen, kun jij lekker languit op de bank gaan liggen en hoef je er vrij weinig aandacht meer aan te besteden. Klinkt ideaal toch? Om slapend rijk te kunnen worden moet je uiteraard wel weten wat passief inkomen is, wat de redenen zijn om hiervoor te kiezen en hoe je dit inkomen kunt genereren. In deze blog willen we hier graag wat dieper op ingaan zodat jij de tools krijgt om van een droom werkelijkheid te maken. Lees snel verder!

 

Passief inkomen versus actief inkomen

Actief inkomen kennen we allemaal. Dit is namelijk het inkomen dat je verdient wanneer je bijvoorbeeld in loondienst voor een baas werkt. Je ruilt hierbij als het ware jouw tijd in voor geld. Het grootste nadeel van actief inkomen is dat jouw inkomstenstroom stil zal komen te vallen zodra je besluit om te stoppen met werken. Je ruilt je tijd immers niet langer meer in voor geld. Passief inkomen, daarentegen, is inkomen waar je in het begin slechts eenmalig of een paar keer moeite, tijd en eventueel ook geld in moet steken, om er vervolgens gedurende een zeer lange tijd en met minimale inspanning de vruchten van te kunnen plukken.

 

Redenen om te kiezen voor passief inkomen

Een zeer belangrijke reden om te kiezen voor passief inkomen is dat er continu geld blijft binnenstromen zodra deze stroom eenmaal op gang is. Vooral voor freelancers is dit zeer aantrekkelijk omdat zij vaak werken op basis van ‘uurtje-factuurtje’. Doe je niets? Dan verdien je ook niets. Bij passief inkomen is het zo dat je dus ook geld verdient op het moment dat je op het strand ligt te relaxen, uiteten bent met je vriendengroep en ga zo maar door. Wil je voor je inkomen minder afhankelijk zijn van directe arbeid? Ook dan is het interessant om passief inkomen op te bouwen. Mocht de actieve inkomstenstroom om wat voor reden dan ook stil komen te vallen, dan kun je altijd nog op je passieve inkomstenstroom terugvallen. Zie het als een soort buffer. Daarnaast kun je het geld natuurlijk ook gebruiken om je pensioengat aan te vullen, eerder met pensioen te gaan, schulden af te lossen of gewoon leuke dingen van te kopen en doen.

 

Manieren om passief inkomen te genereren

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en dus ook meerdere manieren om passief inkomen te genereren. Daar waar sparen vroeger een mooie methode was om slapend rijk te worden, hoef je dat vandaag de dag niet meer te proberen. De spaarrente is zo laag dat het niet aantrekkelijk meer is. Vandaar dat veel mensen zijn overgestapt op beleggen in aandelen en obligaties. Nadeel is wel dat je al een zak met geld moet hebben om te kunnen beleggen. Hetzelfde geldt voor het investeren in vastgoed en het kopen van cryptocurrency (op www.anycoindirect.eu bijvoorbeeld). Heb je geen zak met geld om te investeren? Dan kun je er ook voor kiezen om een blog te beginnen, YouTube video’s te uploaden of een boek te schrijven en uit te brengen. Misschien heb je wel een lege slaapkamer over die je eventueel zou kunnen verhuren… Kortom, opties genoeg! (en dan hebben we nog eens niet alle mogelijkheden behandeld).