Comfortabel op pad voor een warme winterwandeling

De liefhebbers van sneeuw en vorst zitten beslist te wachten op een witte kerst en een dikke ijsvloer. Wat is er heerlijker dan op een zonovergoten vorstdag een heerlijke winterwandeling te maken. Als alle bomen bedekt zijn met een magisch wit tapijt dan komen de warme winterschoenen onmiddellijk uit de kast. Gevoerde laarzen of dikke snowboots zijn het onmisbare schoeisel voor een geslaagde tocht.

 

Het zit voor zowel kinderen als volwassenen de afgelopen tijd niet mee. Geen feest bij carnaval op de elfde van de elfde en ook veel Sint Maarten optochten werden op het allerlaatste moment afgelast. We houden ons vast hoe de anders gezellige kerstdagen met familie en vrienden er uit zal komen te zien en is Sinterklaas nog wel welkom? Wordt het een eenzame kerst of kunnen we toch met elkaar dit veelbewogen jaar vieren en daarna de champagne laten knallen bij oud en nieuw. Ja het is een spannende tijd waarbij we dit jaar misschien niet eens vuurwerk af kunnen steken. Dat zou voor de winkeliers die dat verkopen het tweede jaar op rij zijn dat ze met de handel blijven zitten.

 

Naar buiten

Het afgelopen jaar hebben we veel binnen gezeten. Voor wie normaal naar kantoor ging was de studeerkamer de nieuwe werkplek. Bij veel van die werknemers die thuis zaten kwamen de covid-kilo’s er snel aan. Toen de sportscholen ook nog eens dicht gingen was er geen houden meer aan. Gelukkig konden we in de zomer volop van onze vrijheid genieten en vlogen de kilo’s er met zwemmen, fietsen en wandelen weer snel af. De sportschool was ook weer open dus voordat het najaar begon zat menigeen weer op zijn of haar streefgewicht.

 

Schoenenwinkel

Nu we weer op herhaling gaan licht het overgewicht weer op de loer. Hoog tijd om de sportschoenen of wandelschoenen weer onderuit de kast te halen. Dan blijkt dat ze bij de eerste try-out in de buitenlucht niet meer helemaal aan de verwachtingen voldoen. De pasvorm is er uit en de zolen blijken ook behoorlijk glad te zijn. Terwijl je onder de douche staat en naar de tegels zit te staren zie je daarna in de spiegel plots het buikje en de vetrolletjes rond je middel. Dat kan zo niet langer. Hoog tijd om naar de schoenenwinkel te gaan. Heb je geen zin om in deze tijd naar de dichtstbijzijnde winkel te lopen dan kun je online rustig en veilig gaan shoppen. De online schoenenwinkel is echt een uitkomst, daar staan alle bekende merken en soorten voor de hele familie bij elkaar. Veelal kun je ze ook makkelijk retourneren als ze niet helemaal passen. Kortom het gemak dient de wandelaar.

 

Goed voorbereid

Wil je echt een flinke winterwandeling door de sneeuw maken, dan zijn flinke wandelschoenen met een goed profiel en binnenvoering een echte aanrader. Je kunt daarbij tegenwoordig kiezen uit zwaar en stevig of uit comfortabel licht en warm. Het is maar net wat je zelf het fijnste vind. Snowboots zijn meer iets voor mensen die op wintersport gaan en dat zal dit jaar ook maar afwachten zijn. Met als basis heerlijk schoeisel plunder je de klerenkast voor warme kleding om het daarna af te maken met een lekker muts en sjaal. Zo kom jij in ieder geval bij een koude winterwandeling goed beslagen ten ijs.