Eenvoudig online je auto verkopen

Je auto online verkopen is anno 2021 nog nooit zo makkelijk geweest. Er zijn tal van vergelijkingssites en verkoopsites op te noemen.

 

auto online verkopen

Je auto verkopen

Toch komt er een hoop bij kijken. Als je een klein artikel online bestelt loop je immers niet zo veel risico. Maar bij een online verkoop van producten die erg duur zijn, ligt dat anders. Het is dan ook niet aan te raden om deze goederen zomaar online te kopen. Voor auto’s geldt dat in het bijzonder. Koop nooit een auto zonder dat je direct contact hebt gehad met de verkopende partij. Als deze verkoper echt geïnteresseerd is in een verkoop zal deze er alles aan doen om elke twijfel hierover weg te nemen. Ook is het aan te raden om altijd een proefrit te doen voordat je de auto koopt. Je weet het natuurlijk maar nooit. Als verkopende partij is het dan ook erg belangrijk om er voor te zorgen dat je deze zorgen bij een geïnteresseerde koper van tevoren probeert op te lossen.

Hoe verkoop ik mijn auto online?

Inhoudelijk is het verkoopproces op een potentiële verkopende website niet heel ingewikkeld. Als je de stappen volgt kom je er wel uit. Wel is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over je auto, als je deze hebt natuurlijk. Des te vollediger je advertentie is, des te meer en des te vaker deze advertentie getoond wordt. Behalve de advertentie kwaliteit is er nog een ander voordeel. Veel mensen zijn op zoek naar specifieke details over de technische staat van de auto. het moment dat de informatie in de advertentie al beschikbaar is zal dit ze gerust stellen. Of ze de technische informatie begrijpen is niet per se van belang. Verder is het van belang om er voor te zorgen dat de auto goed is onderhouden en dat deze er schoon uitziet. Je moet toch foto’s maken van je auto. Een eerste indruk maak je maar een keer, het is daarom handiger om dit soort zaken op orde te hebben voor je aan de verkoop begint. Zo wordt je auto verkopen een makkie.

Welke informatie heb ik hiervoor nodig

De volgende formulieren zijn wettelijk verplicht:

  • Kentekenbewijs
  • Tenaamstellingbewijs
  • Overschrijvingsbewijs

Het proces over online verkoop is ook te vinden op de website van het RDW. Daar kun je ook zien hoe je de auto over kunt schrijven op de naam van iemand anders. Hierdoor kun je de verkoop dus ook geheel zelf doen. Belangrijk is wel dat je goed op het vrijwaringsbewijs moet letten. Het RDW heeft ook alle informatie in het voertuig rapport wat je zo op kan vragen bij het RDW. Mocht er dus nog technische informatie missen die je graag wil gebruiken in je advertentie dan kun je dat daar opvragen. Zo kan je gemakkelijk je auto verkopen.

Ik wil van mijn auto af

Nadat je alle relevante informatie hebt verzameld is het nog belangrijker om de juiste website te vinden voor de verkoop van je auto. Er zijn wel diverse opties waar je uit kunt kiezen vandaag de dag. Een vergelijkingssite is zoals Wijkopenautos is dan een goede optie.