Slachtoffer van een arbeidsongeval? Bereken direct uw letselschade!

Bent u betrokken geraakt bij een arbeidsongeval? En was u in deze situatie het slachtoffer? Dan is de kans groot dat u hierdoor lichamelijke klachten heeft opgelopen, inkomsten misloopt en andere vormen van letselschade ervaart. Uw werkgever is meestal verzekerd tegen bedrijfsongevallen en daarom kunt u hem of haar aansprakelijk laten stellen voor het ongeval.

 

De aansprakelijkheidsverzekering van uw werkgever vergoedt de schade van werknemers bij een ongeval op de werkvloer. Dankzij deze verzekering doen werkgevers vaak niet moeilijk over het indienen van een schadeclaim. Ze zijn hier immers voor verzekerd.

Een schadeclaim opstellen en indienen

Veel werknemers zijn huiverig om een schadeclaim in te dienen bij hun werkgever. Dit komt doordat ze bang zijn dat de verstandhouding daardoor verslechterd en de algehele relatie erop achteruitgaat. Uit ervaring weten wij dat dit niet het geval is. Doordat uw werkgever meestal verzekerd is voor dergelijke situaties, wordt de zaak netjes opgelost door de verzekering. U kunt dus met een gerust hart een schadeclaim laten opstellen en indienen bij uw werkgever.

 

Om er zeker van te zijn dat u al uw gemaakte kosten verhaalt op uw werkgever, kunt u het beste advies inwinnen bij een letselschadejurist. Hij of zij neemt u graag het werk uit handen en regelt alle belangrijke zaken rondom de schadeclaim. Of u nu letsel heeft opgelopen na het inademen van asbest, door een fout van een collega of door een ongeval op de bouwplaats: een letselschadejurist staat u graag bij in iedere situatie.

Wat is de hoogte van mijn vergoeding?

Bent u benieuwd naar de eventuele hoogte van uw letselschadevergoeding? Ook daarbij kan een letselschadejurist u van dienst zijn. Op basis van verschillende factoren wordt er gekeken naar uw situatie en vervolgens wordt een berekening gemaakt van de hoogte van uw vergoeding.

 

Zo wordt er onder andere gekeken naar de ernst en aard van het letsel, hoeveel pijn er is geleden, wat de psychische invloed van het ongeval is en hoelang de herstelperiode is geweest. Daarnaast zijn er nog veel meer factoren die invloed hebben op de hoogte van uw vergoeding.

 

U kunt online een vragenlijst invullen wanneer u betrokken bent geweest bij een arbeidsongeval. Op basis van uw antwoorden krijgt u vervolgens een grove inschatting te zien van de vergoeding waar u mogelijk recht op heeft. Wilt u toch liever een specifieke inschatting? Dan kunt u het best een letselschadejurist inschakelen. Uw jurist verdiept zich  in uw specifieke situatie en het ongeval en maakt op basis daarvan een nauwkeurige berekening van uw letselschade.

 

Zo weet u precies waar u aan toe bent.

 

Een letselschadejurist inschakelen

Wilt u graag de expertise inschakelen van een jurist die gespecialiseerd is in letselschade? In de meeste gevallen is dit gratis! Dit komt omdat de partij die u aansprakelijk stelt ook de kosten voor de letselschadejurist dient te betalen.

 

Zo slaat u dus twee vliegen in één klap: u krijgt zelf de beste juridische bijstand en u hoeft hier geen kosten voor te maken!