Zo maak jij je interieur helemaal kidsproof!

Praktisch en mooi gaat misschien niet altijd samen maar het kan wel! Wanneer je kinderen hebt zijn er vaak toch een aantal dingen in je interieur die je wilt veranderen, denk bijvoorbeeld aan een zitbank met een donkere kleur stof, het inrichten van een leuke speelhoek en het kopen van niet breekbare accessoires. Met de onderstaande tips kun jij je interieur kidsproof maken zonder dat je interieur er minder gezellig van wordt.

 

 

Maak gebruik van waterafstotende materialen

Bij het kiezen van bepaalde meubels is het handig om rekening te houden met kinderen. Kies bijvoorbeeld geen bank in een lichte kleur of met een kwetsbare stof maar kies voor een donkergekleurde bank gemaakt van wat robuustere materialen zoals leer. Ook heb je tegenwoordig veel meubels waar je kunt kiezen voor een waterafstotende stof. Stoot je kind dan toch per ongeluk een beker drinken om, op bijvoorbeeld de bank, dan blijft het vloeistof op de stof liggen en is het heel eenvoudig schoon te maken zonder dat er een vlek achterblijft. Ook zijn er tegenwoordig waterafstotende vloerkleden verkrijgbaar, ook dit is ontzettend geschikt voor een huishouden met kinderen of huisdieren. Bij FlyCarpets vind je veel verschillende soorten vloerkleden die waterafstotend zijn.

 

Denk goed na over materiaalgebruik in je interieur

Naast waterafstotende materialen zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden in je interieur als het gaat om materiaalgebruik. Wil je graag een nieuwe vloer, kies dan bijvoorbeeld niet voor massief hout of tapijt maar ga voor een PVC vloer. Een vloer gemaakt van PVC kan tegen een stootje en is ook makkelijk schoon te maken bij een eventueel ongelukje. Ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tafel is het handig om te kijken naar de materiaal en de afwerking. Een massief houten tafel die geolied is, is prachtig maar in combinatie met kinderen niet het meest praktisch.

 

Speelgoed mooi opbergen

Kinderen in huis is gegarandeerd rondslingerend speelgoed. Naast dat het niet heel mooi is wanneer er overal speelgoed ligt, laat het een ruimte er optisch kleiner door lijken. Kies daarom voor leuke opbergers in de stijl van je interieur voor al het speelgoed, waardoor het ook nog eens een leuke toevoeging is aan je interieur. Ook kun je ervoor kiezen om een hoek in de woonkamer te reserveren als speelhoek en dit kun je ook heel erg leuk aankleden en je hebt ook nog eens alles op 1 plek liggen.

 

Denk aan de veiligheid

Ten slotte, denk ook zeker aan veiligheid. Zorg dat stopcontacten zijn voorzien van een kinderbeveiliging, let op loshangende snoeren en kies meubels met afgeronde hoeken. Ook breekbare accessoires kun je beter wat hoger opbergen, zet het bijvoorbeeld in een mooie vitrinekast.

Zo zie je maar dat wanneer je kinderen hebt dat het nog steeds mogelijk is om een leuk interieur te hebben, het is alleen handig om aan een aantal dingen te denken zodat het interieur wel kidsproof is.