Plexiglas platen, de mogelijkheden zijn eindeloos

Wanneer je aan plexiglas platen denkt, dan gaan je gedachten waarschijnlijk direct uit naar corona schermen. Misschien denk je wel aan ramen in een tuinhuis of schuur. Maar weet je dat er eigenlijk veel meer mogelijkheden met plexiglas zijn? In dit artikel staan we stil bij de diversiteit van plexiglas en brengen we je op nieuwe ideeën.

Meubels waarbij plexiglas wordt toegepast

Je kunt in je interieur heel goed plexiglas gebruiken. Een trend die je de laatste jaren in veel huiskamers terugziet, het gebruiken van kleine bijzettafels. Natuurlijk kun je kiezen voor een standaard bijzettafel uit de winkel. Maar waarom zou je niet voor iets origineels gaan? Denk dan eens aan een bijzettafel van plexiglas met houten poten. Het geeft je interieur echt een eigen karakter en zorgt ervoor dat je een bijzondere tafel in je huis haalt.

 

Het voordeel van een tafel van plexiglas? Je kunt zelf kiezen hoe groot, of hoe klein de tafel is die je gaat maken. Plexiglas komt in veel verschillende varianten. Zo zijn er transparante, heldere plexiglas platen, waar je dus doorheen kunt kijken. Maar er zijn ook platen in het wit, zwart of opaal. Bovendien bestaan er ‘matte’ plexiglas platen. Deze zijn wel helder, maar niet transparant. Je kunt er dus niet doorheen kijken. Omdat plexiglas wat krasgevoeliger is kunt u ook kiezen voor kraswerend plexiglas. Dit is voorzien van een speciale coating die krassen enigszins tegengaat. Erg handig voor een tafel!

 

Nu denk je misschien, maar plexiglas is toch best flexibel?  Dat is alleen het geval wanneer je kiest voor een dunnere variant. Er zijn ook plexiglas platen beschikbaar met een dikte van 6, 8 of zelfs 10 millimeter. De heldere variant is vaak te verkrijgen in nog grotere diktes, tot maar liefst 100 millimeter dik. Met dit materialen weet je zeker dat je een stevige tafel kunt bouwen, wat een echte eye-catcher zal zijn in je interieur.

Plexiglas toepassen in verschillende ruimtes in het huis

Goed, een tafel is dus prima te maken van plexiglas. Maar we kunnen ook nog een stapje verder gaan. Wat dacht je van een complete wand van plexiglas? De badkamer is hierbij een perfect geschikte ruimte.

 

Een badkamer die gemaakt is met plexiglas, krijgt direct een luxe en bijna design-achtige uitstraling. Omdat het materiaal glimt, geeft het een moderne look. Voor het beste resultaat in een badkamer is het wel van belang om met een paar zaken rekening te houden. Ga je een wand bekleden met plexiglas, moet je er zeker van zijn dat de ondergrond glad is, en er geen vocht meer uit de wanden komt. Als dit tussen de plexiglasplaat en de wand komt, kan het een lelijk resultaat geven.

 

Kies je voor doorzichtig plexiglas, dan kun je de wand eerst nog een kleur geven. Deze kleur zul je dan uiteraard door het plexiglas terug zien. Door de glimmende afwerking van plexiglas, krijgt de ruimte zo een exclusieve uitstraling.

 

Naast de badkamer is misschien ook wel de keuken een prima plek om plexiglas toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand boven het aanrecht. Geef je deze wand eerst nog een kleur, dan krijg je ook in de keuken een speels effect. Let wel, plexiglas kan niet gebruikt worden achter het fornuis omdat het hiervoor niet hittebestendig genoeg is.

 

Zoals je hebt kunnen lezen, is plexiglas een stuk veelzijdiger dan je misschien in eerste instantie dacht. We hopen in ieder geval dat we je creativiteit hebben aangesproken en wie weet, ga je binnenkort zelf met plexiglas aan de slag.