Met een fotolijst je eigen stijl laten zien!

Met een fotolijst in je interieur kun je de mooiste herinneringen of je favoriete foto een speciale plek geven. De fotolijst kan ervoor zorgen dat het echt van je muur spat. Verder kun je met een fotolijst echt je eigen stijl laten zien. Wat we daar precies mee bedoelen, leggen we je graag uit in dit artikel.

 

Want, als je op een dag denkt, ik wil eens wat nieuws met mijn woonkamer. Dan is het niet meteen nodig om je hele interieur te veranderen. Je kunt ook creatief worden met fotolijsten. Je geeft zo echt een persoonlijke touch aan de ruimte en kunt echt je eigen creativiteit erop loslaten.

 

Verschillende wissellijsten combineren aan een grote muur is een van die manieren. Je kunt op een grote muur verschillende fotolijsten ophangen. Door af te wisselen in stijlen, kleuren en maten van de lijst, ziet de muur er een stuk speelser uit en kun je er een echte eye-catcher van maken. Heb je er weleens aan gedacht om zilveren, witte en zwarte fotolijsten te combineren? Verder neemt een fotolijst niet veel ruimte in beslag. Je kunt er dus voor kiezen om een kleine voorraad op te bouwen. Zo kun je door het jaar heen altijd iets anders aan je muur hangen.

Iets anders dan een foto of poster in de lijst

De naam zegt het eigenlijk al, een fotolijst, daar hoort een foto in, toch? Nee, dat hoeft helemaal niet! Tuurlijk kun je ervoor kiezen om een foto of poster in de lijst te doen, maar waarom zou je niet eens afwisselen met iets anders?

 

Ben je een echte liefhebber van de natuur? Dan kun je misschien eens gaan experimenteren met bladeren of droogbloemen in een fotolijst. Het is best gemakkelijk om bloemen te laten drogen. Doe ze tussen wat papier en leg er een boek op. Na enkele weken zijn de bloemen droog en klaar om in je fotolijst te doen. Zo laat je zeker weten je eigen stijl zien aan de muur.

 

Een stukje van je eigen geschiedenis laten zien. Dat is ook een toffe manier van fotolijsten gebruiken en je eigen stijl laten zien. Heb je nog oude foto’s van een leuk feestje of een vakantie van jaren geleden. Of misschien een foto van een geweldig moment met vrienden. Ja, inderdaad, we zeiden dat we er geen foto’s in zouden doen, maar dit is toch wel een heel tof idee. Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om oude foto’s, je kunt er een collage van maken, de foto’s in zwart-wit af laten drukken of juist uit laten vergroten. Combineer de verschillende foto’s en je laat een reis door de tijd zien aan je eigen muur.

 

Een andere creatieve manier van fotolijsten gebruiken is het gebruik van cadeaupapier. Ja, dus toch weer iets anders dan een foto in de lijst. Het papier is natuurlijk voor een cadeautje gemaakt, maar er is zoveel keuze in mooie designs en prints. Het is prima geschikt om je eigen stijl mee te laten zien. Kies voor een modern design, een glitter of misschien wel een rustig patroon. Knip het papier op maat en lijst het in met een fotolijst. Zo heb je zeker weten een uniek item bij je aan de muur hangen.

Verschillende mogelijkheden voor fotolijsten

We hopen dat je door dit artikel geïnspireerd bent geraakt. We hebben je hopelijk wat creatieve ideeën gegeven als het gaat om het gebruiken van een fotolijst. Je kunt er je eigen stijl mee laten zien en je hoeft er zeker niet alleen maar een foto in te doen. Waar wacht je nog op? Ga vandaag nog zelf aan de slag!