Tips voor een uniek kantoor

Bent u uw nieuwe kantoor of thuiskantoor aan het inrichten? U wil vast iets unieks in het kantoor. In dit artikel geven we de essentials voor een uniek kantoor. Denkt u bijvoorbeeld aan een goede vloer? Of de kleuren in uw kantoor? Deze elementen zijn zeer belangrijk, maar er zijn meer aandachtspunten.

Breng kleur in het kantoor

Alleen kale witte muren op kantoor, daar wordt niemand blij van. Wees daarom creatief met het kleurgebruik. Kleuren beïnvloeden de emoties en daarom ook de sfeer op de werkplek. Ga alleen niet ineens elke muur in een andere kleur verven, maar zorg voor een goede kleurbalans. Een goede harmonie zorgt ervoor dat de productiviteit er niet onder lijdt en is te verkrijgen door bijvoorbeeld een rode draad door kleuren en patronen terug te laten komen.

 

Stel een kleurenschema samen en laat een element overal terugkomen. Hierbij kan u denken aan een blauwe muur bij de receptie in het kantoorpand. Die kleur kan u door middel van de kantoorinrichting laten terugkomen: blauwe bureaus, blauwe kussens of blauwe fauteuils. Dit zorgt voor continuïteit en geeft sfeer, zonder rommelig over te komen. En dat zorgt dus voor meer productiviteit en zo krijgt uw personeel meer gedaan in een bepaalde tijd. Maar kies wel voor de goede kleur. Uit een onderzoek van de Universiteit van Texas blijkt dat grijze, beige en witte muren een droevig gevoel oproepen bij vrouwen. Bij mannen is het juist de kleur paars of oranje waar ze gedeprimeerd van raken. Toch draagt de kleur oranje bij aan de creativiteit en de kleur paars zorgt voor een verhoogde concentratie. De kleur geel geeft uw werknemers daarnaast een optimistisch, energiek en verfrissend gevoel. Voor meer efficiëntie en concentratie is groen of blauw geschikt. Hout- en natuurlijke tinten geven een warme, gezellige sfeer aan een kantoor. Koele kleuren zoals blauw en grijs benadrukken juist de zakelijkheid.

 

Zet een kantoorplant neer

De kantoorplant komt voor in vele vormen. Zo vindt u de kantoorplant in een bloempot op het bureau, hangend aan het plafond of in de vorm van een grote palmboom in het sociale hart van het kantoorpand. Het kantoor wordt gezelliger met een plant en u kunt beter werken, want planten verminderen stress. Een groene omgeving werkt kalmerend, omdat we de kleur associëren met rust.

 

Zorg voor een goede vloer

Een goede vloer die makkelijk te onderhouden is. Dat wilt u toch ook in uw kantoor? Beton Cire biedt daarbij uitkomst. De vloersoort kun je laten uitvoeren in verschillende Beton Cire kleuren. Daarnaast is Beton Cire naadloos, slijtvast, vloeistofdicht en stoot de vloer vuil af. Daardoor is de vloer antibacterieel en onderhoudsvriendelijk. U heeft dus meer tijd voor het echte werk dat gedaan moet worden. Beton Cire biedt comfort en gemak en heeft een unieke uitstraling.

 

U heeft meerdere tips gekregen voor uw kantoor. Tips die de productie verhogen en de sfeer verbeteren. Door middel van de tips toe te passen kan u meer genieten van uw werk en krijgt u meer gedaan met meer motivatie.