Wat zijn de beste beleggingsapps in Nederland? 

Of je nu Android of iOS gebruikt, er is een overweldigende hoeveelheid handelsapps voor ons Nederlanders binnen handbereik. Maar als je door ze allemaal bladert voor de perfecte mobiele broker, raak je alleen maar meer in de war dan toen je begon en er is geen ruimte meer op je apparaat doordat je de genoemde apps op brokerfolio.com stuk voor stuk hebt gedownload op je smartphone. Het vinden van de beste beleggingsapp in Nederland kan een hele opgave zijn. Dus om je de pijn te besparen om te beslissen waar te beginnen, vind je in dit artikel een paar van de beste handelsapps.

 

XTB

Met een gebruikersbeoordeling van 4,5 sterren en gemakkelijke toegang tot 1.500 CFD-markten in een paar tikken, levert de bekroonde app van XTB een duidelijk pakket tools voor drukke smartphonehandelaren. Experts vonden de app elegant ontworpen met gebruiksvriendelijke navigatie om op de hoogte te blijven van transacties zonder enige kernbehoeften op te offeren. Tijdens de testperiode heeft het ontwikkelingsteam voortdurend nieuwe grafiektools toegevoegd en andere belangrijke elementen verbeterd door feedback van zijn gebruikers te nemen. XTB is dan ook een betrouwbare broker die wereldwijd bekend is en daardoor is de app van dit bedrijf zeker een aanrader. Ook de lage kosten voor CFD’s zorgen ervoor dat deze beleggingsapp een ware aanrader is.

 

Interactive Brokers

Interactive Brokers, met hoofdkantoor in de VS, is een van ’s werelds grootste online brokers met een lokale aanwezigheid in Europa. Interactive Brokers, kortweg IBKR, onderscheidt zich van de massa van brokers met een lange staat van dienst in de sector van meer dan 40 jaar, een gigantisch productassortiment, toegang tot meer dan 135 markten en geavanceerde technologie. De mobiele app van Interactive Brokers is geweldig voor beleggers met op zijn minst enige ervaring, omdat er veel functies zijn die nieuwkomers gemakkelijk kunnen verwarren. Als je een passieve langetermijnstrategie heeft, kun je gemakkelijk een gediversifieerde portefeuille van aandelen en goedkope ETF’s opbouwen. Hoewel enige oefening weliswaar vereist is, wordt de app snel intuïtief en gemakkelijk te navigeren.

 

eToro

eToro heeft wereldwijd meer dan 12 miljoen gebruikers en heeft een beginnersvriendelijke investerings- en handelsapp voor Nederlanders met een brede aantrekkingskracht. Beleggers kunnen genieten van aandelen zonder commissie en ETF’s zonder kosten voor het openen of sluiten van transacties. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig met kantoren over de hele wereld en wordt gereguleerd door meerdere financiële autoriteiten, waaronder de FCA (VK), CySEC (EU) en ASIC (Australië). eToro biedt een eenvoudige en goed ontworpen handels-app voor iOS en Android die gemakkelijk te begrijpen is voor minder ervaren gebruikers. Het ondersteunt 21 talen, wordt geleverd met een industriestandaard 2-staps login en snelle synchronisatie tussen apparaten. Hoewel er geen tekenhulpmiddelen en een beperkt aantal indicatoren zijn, waardoor de app minder geschikt is voor gevorderde handelaren, helpt dit de zaken ultraeenvoudig te houden voor alledaagse beleggers.

 

DEGIRO

DEGIRO, opgericht in 2008, is nu de goedkope brokerkeuze van meer dan 1.000.000 Europese investeerders. DEGIRO is snel in populariteit gegroeid dankzij de lage tarieven en het aantrekkelijke prijsschema, inclusief nulkosten voor stortingen/opnames, geen kosten voor inactiviteit, gratis onderhoud, lage handelskosten voor aandelen, commissievrije Amerikaanse aandelen en maandelijkse commissievrije ETF’s. Afgezien daarvan waren experts niet zo onder de indruk van DEGIRO’s investeringsapp op Android of iOS, omdat het een namaak lijkt te zijn voor zijn mobiel-responsieve website. Hoewel we geloven dat het browsergebaseerde platform een ​​solide keuze blijft voor beginners en alledaagse beleggers, laat de mobiele versie ruimte voor verbetering. DEGIRO is desondanks alsnog een aanrader als je een broker zoekt waarmee je kunt beginnen te beleggen in aandelen. De app zelf kan daarentegen flink verbeterd worden.