Virtual Private Servers populair bij ondernemers

Met kiezen voor VPS benut je verschillende kansen als je een ondernemer bent. We geven in deze blog 4 redenen om met dit systeem te beginnen.

 

Geen andere huurders

Vaak deel je een service met andere ondernemers. Dit lijkt een verstandige beslissing om minder kosten te maken, maar de snelheid daalt echter hierdoor en dat maakt je klanten minder tevreden en ze zullen vervolgens uitwijken naar een concurrent. Zo behoud je je focus op het ondernemen zonder te hoeven denken aan de consequenties van een ruimte delen met anderen. Daarbij is er nog een voordeel dat meer relevantie schept om te zoeken naar een VPS.

 

Veiligheid

Wanneer meerdere bedrijven een afdeling gebruiken op onlinegebied is de kans groter op hacken. Dat komt doordat er meerdere gegevens zijn om mee in te loggen. Dit zorgt voor meer kwetsbaarheid in je bedrijfsvoering, want je interne structuur leg je online aan als ondernemer. Hiermee wordt het gemakkelijker voor je om betalingen door te voeren, de administratie bij te houden en nieuwe producten te lanceren. Toch kan er maar een persoon toegang krijgen tot het stukje code waarop deze data staat en je moet opnieuw een volgende databank gaan samenstellen. Kortom: met een eigen plek verklein je de kans om informatie te delen op een ongewenste manier.

 

Goed beginnen

Een onderneming is erop gericht om een grotere omzet te genereren om daarna op te schalen, met het hebben van een VPS in je portfolio gaat dat een stuk eenvoudiger, want je hoeft niet over te stappen of extra ruimte aan te boren. Het is er allemaal al. Vervolgens voeg je sneller de omschrijvingen in van een aanstaande productgroep bijvoorbeeld. Bovendien moet een bedrijf ook willen groeien, anders is achteruitgang het gevolg.

 

Aanbieders

Tot slot zijn er verschillende aanbieders om met deze vorm van hosting te starten. Gebruik hiervoor onder andere Google om de optie aan te vinken die het beste werkt in jouw voordeel. Dat betekent dat je de kosten meerekent, let op de doorgroeimogelijkheden en de recensies leest over de aanbieders. Daardoor schets je een totaalplaatje en is het slechts een kwestie van tijd totdat je een volgende gelegenheid benut om een database in te zetten.