4 tips voor een fantastische vakantie op Bonaire

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren over wat wel en vooral niet te doen op vakantie. Bonaire staat bekend als het eiland waar je zonder massatoerisme rustig kunt genieten van de Caribische zon en zee. Geen stress op Bonaire en je kunt niet anders dan meegaan in de ontspannen sfeer die op het eiland heerst. Het motto dat hier heerst is dan ook:  “Relax! Je bent op Bonaire.” Bonaire heeft desondanks meer te bieden dan alleen zon, een prachtige zee en cocktails. Een auto huren Bonaire om de onderstaande dingen te kunnen doen en bezoeken is dan ook een aanrader!

 

Klein Bonaire

Het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie in één, dat krijg je als een boot huurt en over de azuurblauwe zee naar Klein Bonaire vaart. Dit is een klein, onbewoond eiland dat vlak voor Bonaire ligt. Neem een ​​hapje en een drankje, snorkelmaskers en zonnebrandcrème mee aan boord en je bent klaar voor een ideaal dagje genieten. Dit stukje paradijs mag je namelijk echt niet overslaan. Het eiland is omgeven door een parelwit zandstrand en is ideaal voor een Robinson Crusoe gevoel. Je kunt er ook voor kiezen om met de watertaxi op het eiland afgezet te worden om later op de dag opgehaald te worden.

 

Kralendijk

Kralendijk is een klein dorpje op Bonaire, maar het is alsnog zeker een bezoek waard. Er zijn verschillende restaurants en bars waar je kunt genieten van een tropische cocktail of een lokaal gevangen vis kunt bestellen terwijl je uitkijkt over de prachtige oceaan. Slenter over de boulevard terwijl je kijkt naar de felgekleurde vissen in de azuurblauwe zee of de krabben die of op het rif liggen en rondlopen. Een auto huren Amsterdam is niet nodig als je Kralendijk wilt verkennen, dit kun je lopend wel doen!

 

Duikersparadijs

De duikers weten dit al, maar Bonaire staat bekend om zijn onderwaterwereld. Nu horen we je denken, maar ik ben geen duiker dus deze tip is niet op mij van toepassing. Fout! Naast de mogelijkheid om een ​​duikcursus te volgen op een van de vele locaties, kun je ook gewoon met een snorkelmasker genieten van de onderwaterwereld. Vanaf het moment dat je je gezicht onder water houdt, wordt een heel andere wereld onthuld. Een fantastisch kleurenpalet van vissen zwemt om je heen, een beeld dat je boven water op het eerste gezicht niet volledig kunt waarnemen.

 

Lac Bay

Naast duiken en snorkelen staat Bonaire ook bekend om de ideale omstandigheden om te windsurfen. Regel daarom via autoverhuur een huurauto en rijd hierin naar Lac Bay! Dit is een 8 vierkante kilometer lange grote ondiepe lagune aan de zuidoostkant van Bonaire waar de wind constant aan land staat. De azuurblauwe baai is aan de noordzijde omgeven door een uniek mangrovebos en aan de oostzijde afgesloten door een koraalrif. Jong en oud kan hier leren windsurfen, maar je kunt ook een dag vullen door te genieten van al deze watersporters onder het genot van je ijskoude drankje.