Wat biedt de Samsung Galaxy S21 FE consumenten allemaal voor nieuws?

De nieuwe Samsung S21 FE is de opvolger van de in Nederland zeer populaire Samsung Galaxy S20 FE. De lancering van deze opvolger heeft een kleine 1.5 jaar op zich laten wachten. We namen een kijkje onder de motorkap om te zien of de Samsung S21 FE het geld waard is en of het de investering waard is jouw huidige Samsung S20 FE ervoor in te ruilen.

samsung

Allereerst moeten we natuurlijk zuiniger omspringen met het milieu en is het zonde om een telefoon die minder dan twee jaar oud is weg te doen. Maar soms gaan de technologisch ontwikkelingen zo snel dat een nieuwe Samsung S21 FE bijvoorbeeld alweer veel nieuwe snufjes heeft die de oude Samsung S20 FE nog mist.

 

Wij zetten de verschillende voor je op een rij:

 

  • De belangrijkste vooruitgang zit hem wat ons betreft in de snelheid. De apps reageren bijna direct op je verzoeken. De transitie op het scherm voelt vlot en natuurlijk aan. Ieder jaar maken de chips en processoren in telefoons technologisch een flinke stap voorwaarts. De Samsung S20 FE was bepaalt geen slak, maar de S21 FE is toch merkbaar sneller en ook al is dit voor veel consumenten geen must, prettig bij dagelijks gebruik is het wel.

 

  • De S21 FE is iets strakker vormgegeven en ook iets lichter. Dit verschil merk je vooral als je de telefoon in je hand hebt liggen. Het toestel voelt licht en prettig aan. Wel blijft het een relatief groot toestel met veel ruimte voor het mooie scherm. De S21 FE verschilt minimaal in grootte ten opzichte van haar voorganger. Ook is de camera een stuk mooier weggewerkt in het toestel-ontwerp, dit zullen veel liefhebbers van Samsung smartphones als een mooie stap vooruit zien. Qua bescherming is een goed telefoonhoesje nog steeds een belangrijke toevoeging. Als je het mooie design van je nieuwe S21 FE wilt blijven zien is een transparant hoesje de optie voor jou. Er zijn verschillende aanbieders, wij bekeken de Samsung S21 FE hoesjes bij Caalman.com.

 

  • De internetsnelheid speelt op zichzelf al een belangrijk rol in de totale gebruikerservaring van de Samsung S21 FE. De telefoon is standaard uitgerust met 5G internet, waardoor deze mee kan met de laatste mogelijkheden in hoge internetsnelheden. De voorganger was ook nog verkrijgbaar voor 4G, wat toch een stukje minder snel internet behelst. De consumenten die toentertijd voor de 4G-variant van de S20 FE hebben gekozen, zullen mogelijk eerder geneigd zijn om over te stappen naar de nieuwe S21 FE.

 

  • Geheugen en opslag zijn steeds minder belangrijk voor de meeste gebruikers. We slaan onze foto’s op in de cloud en luisteren muziek via Spotify. De Samsung S21 FE is verkrijgbaar in twee modellen: met 128GB en 256GB opslag. Helaas was er bij de S20 FE nog wel de mogelijkheid om met een Micro-SD kaart het geheugen verder uit te breiden, maar is dit is bij de Samsung S21 FE helaas geen optie meer.

 

De nieuwe Samsung S21 FE bevindt zich in het middensegment van de markt qua prijs en dat is een logische prijs gezien alle sterke features van deze gloednieuwe smartphone. De meeste aanbieders vragen tussen de €600 en €700 voor een los toestel zonder abonnement. Maar er zijn al regelmatig aanbiedingen te vinden, op deze website volg je alle actuele Samsung S21 FE aanbiedingen.