Starten met beleggen in crypto

Het kopen van crypto valuta is een spannende manier om deel uit te maken van de digitale revolutie en daardoor veel winst kunnen behalen. Het proces kan intimiderend zijn voor nieuwe investeerders en daarom lees je in dit artikel hoe je makkelijk en veilig online crypto valuta kan kopen.

 

Crypto

 

Basisprincipes van Bitcoin en andere crypto valuta

Crypto valuta zijn de digitale en gedecentraliseerde vorm van geld. Bitcoin en crypto kunnen worden verhandeld tegen andere traditionele valuta zoals Euro’s en Dollars. Bitcoin is een soort digitale valuta waarin encryptietechnieken worden gebruikt om het genereren van valuta-eenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren, onafhankelijk van een centrale bank. Bitcoin is een crypto valuta, zo genoemd omdat het cryptografie gebruikt om de creatie en overdracht van geld te controleren. Cryptocurrencies gebruiken gedecentraliseerde administratie om dubbele uitgaven te voorkomen zonder afhankelijk te zijn van een centrale autoriteit. Andere crypto valuta zijn onder andere Ethereum, Litecoin en shiba inu.

 

De beleggingsstrategieën

Beleggen in zeer volatiele cryptovaluta is een riskante onderneming. Deze munten zijn allemaal elektronisch of virtueel van aard, en hebben dus geen fysieke waarde. De meeste hebben zelfs nog geen intrinsieke waarde, bewijs van waarde (proof-of-concept). Niemand kan echter ontkennen dat deze crypto valuta op dit moment extreem waardevol zijn en dat degenen die in de begindagen hebben geïnvesteerd en hun investeringen hebben vastgehouden, nu als multimiljonairs, en zelfs miljardairs, door het leven gaan! Als je in de toekomst net zo wilt worden als de ervaren beleggers, volg dan deze 3 simpele beleggingsstrategieën om jouw kansen op succes te vergroten.

 

  1. Bereid je voor op volatiliteit

Het is eigenlijk een gegeven dat cryptocurrencies extreem volatiel zullen zijn. Het ene moment staat de prijs in de duizenden euros en de volgende dag misschien op enkele honderden! Als je de volatiliteit niet serieus neemt, kun je in grote problemen komen. Je zou in paniek kunnen raken en je crypto verkopen om je verlies te minimaliseren. Maar als je je schrap hebt gezet voor negatieve scenario’s, dan zou je waarschijnlijk gewoon je computer afsluiten, of je TV uitzetten, en gaan liggen om je twijfels weg te slapen. Morgen is een nieuwe dag, de prijs zou weer kunnen stijgen, en alles zal weer goed komen. Voorbereid zijn op volatiliteit is moeilijk, maar het is zeker te doen.

  1. Ga voorzichtig te werk

Doe veel onderzoek voordat je gaat investeren in bitcoins en andere crypto valuta. Als je investeert met jouw zuurverdiende geld, wil je niet alles in één dag verliezen. Je investeert om ergens in de toekomst winst te kunnen maken. Investeer nooit al jouw vermogen zonder eerst te bestuderen waar je jouw geld in steekt.

  1. Bewaar de virtuele munten in koude portefeuilles

Beleggen is een lange termijn strategie, en het is niet aan te raden om jouw cryptocurrencies in online portemonnees te bewaren, zoals de portemonnee van jouw handelsplatform, of zelfs jouw portemonnee in de mobiele app. Bewaar de private sleutels in koude portemonnees zoals papieren of hardware portemonnees, aangezien deze niet verbonden zijn met het internet. Je kunt kleine bedragen in jouw online portefeuilles bewaren, maar het grootste deel van de investeringen moet offline vastgelegd worden.