4 tips voor het kiezen van een zakelijke rekening!

Het openen van een zakelijke rekening biedt bescherming tegen aansprakelijkheid en zal je leven gemakkelijker maken in het belastingseizoen. Maar niet alle bankrekeningen zijn gelijk gemaakt. Hier zijn vier dingen om te overwegen bij het kiezen van een zakelijke bankrekening.

Zakelijke Rekening

 

Kosten

De meeste bankrekeningen brengen een aantal kosten met zich mee, waaronder maandelijkse onderhoudskosten, rekening-courantkredieten en kosten voor bankoverschrijvingen. Deze kosten kunnen voor de meeste klanten onnodig lijken, maar ze worden gebruikt om de bank te helpen betalen voor haar filialen, klantenondersteuning en andere bankdiensten waarvan je geniet. Je kunt veel van deze kosten vermijden door een online zakelijke bankrekening te openen. Maar dit is misschien geen goede optie als je de voorkeur geeft aan een persoonlijke bankervaring. Als je een bank vindt die je leuk vindt en die kosten in rekening brengt, vraag hem dan of er een manier is om af te zien van de kosten. Sommige banken bieden bijvoorbeeld bescherming tegen rood staan ​​of bieden je een manier om maandelijkse onderhoudskosten te vermijden.

 

Functies

Biedt de bank die je overweegt extra functies aan die het de moeite waard maken? Kun je bijvoorbeeld je rekening beheren via de mobiele app van de bank en zijn er functies voor het betalen van rekeningen? En als je je in de beginfase van het opbouwen van je bedrijf bevindt, kun je zien of je bank bereid is je een kredietlijn te verlenen. Het is altijd een goed idee om toegang te hebben tot krediet voordat je het nodig hebt, en misschien vind je betere voorwaarden via een bank waarmee je al een relatie hebt. Vergelijk de opties dus goed met elkaar en kijk hierbij zeker naar de functies die aangeboden worden.

 

Locatie

Je moet rekening houden met de locatie van de bank en hoe belangrijk dat voor je zal zijn. Ben je op zoek naar een bank met veel filialen die je kunt bezoeken? Is het belangrijk dat je toegang hebt tot een uitgebreid netwerk met veel pinautomaten? Of zou een online bank voldoende zijn? Een online bank heeft doorgaans lage tarieven, betere rentetarieven en mobiele toegang. Maar er zijn geen fysieke locaties die je kunt bezoeken en klantenondersteuning wordt online of telefonisch gegeven. Dus, als je op zoek bent naar meer persoonlijke service, dan past persoonlijk bankieren beter bij je.

 

Balansvereisten

Sommige banken vereisen dat je een minimumbedrag stort bij het openen van de rekening. Ze kunnen ook eisen dat je elke maand een minimumsaldo aanhoudt; en als je dat niet doet, moet je een laag maandelijks bedrag betalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gedurende de maand een gemiddeld saldo van 5 duizend euro moet aanhouden of een vergoeding van 20 euro moet betalen. Je moet uitzoeken wat de minimale saldovereisten zijn en overwegen of ze realistisch voor je zijn. Als je betaalrekening voornamelijk wordt gebruikt voor cashflow, is het misschien niet realistisch om een ​​​​bepaald saldo aan te houden. Gelukkig zijn veel banken bereid om van deze vereisten af ​​te zien.