Dit zijn de 3 voordelen van elektrische rolgordijnen

Niet is zo fijn als een rolgordijn. Dit type raamdecoratie is eenvoudig om te bedienen, vereist weinig onderhoud en het staat netjes in iedere ruimte. Dat is allemaal leuk en aardig maar wat is het voordeel van een elektrisch rolgordijn? We gaan nog een stapje verder en sommen alvast drie voordelen op van elektrische rolgordijnen. Waarschijnlijk kun je zelf een nog veel langer lijstje maken!

 

 

1. Eindelijk een rolgordijn dat werkt

In theorie is er geen type raamdecoratie dat eenvoudiger werkt dan een rolgordijn. Maar dan stropt het koordje, de boel trekt scheef of het gordijn blijft ergens steken. Het lijkt een soort roulette zodra je probeert om het gordijn omhoog te trekken of omlaag te laten gaan. Elektrische rolgordijnen nemen het werk van je over met als resultaat altijd een soepele werking. Het blijkt dat mensen de zwakke schakel waren in het systeem…

 

Let op want niet ieder elektrisch rolgordijn is gelijkwaardig. Zo zijn er de laatste jaren grote merken aan de slag gegaan met dergelijke producten terwijl ze nauwelijks ervaring hebben met smart home producten. Ze moeten daarom gebruik maken van technologie van externe ontwikkelaars met alle gevolgen van dien. Poweredblinds is een voorbeeld van een goede koppeling tussen raamdecoratie en technologie. In plaats van een motortje op een standaard rolgordijn te ‘plakken’ wordt er gebruikt gemaakt van Somfy aansturing. Met een jarenlange ervaring op het gebied van op afstand bedienbare apparatuur in huis weet je zeker dat het systeem goed functioneert.

 

2. Optimale controle, waar je ook bent

In de huiskamer zou je misschien liever de bank in de hoek zetten maar dan kun je niet bij de koordjes van de rolgordijnen. Dat probleem los je op met een afstandsbediening. Je staat in de keuken maar wilt liever niet dat de felle zon binnen schijnt op de slaapkamer. Sluit de gordijnen met slechts je stem en een smart speaker. Zelf buitenshuis kun je de elektrische rolgordijnen bedienen via de mobiele app, al kun je met sensoren of een timer de raamdecoratie voortaan geheel autonoom laten werken. De installatie is pas goed gelukt als je geen koordjes meer ziet en nooit meer een gordijn hoeft aan te raken. Raamdecoratie is bij uitstek een ideale toepassing voor huisautomatisering.

 

3. Huisautomatisering

Een slimme woning betekent vooral dat de bewoners slim genoeg zijn om technologie in te schakelen als hulpmiddel voor dagelijkse handelingen in huis. Bekijk Somfy.nl als je meer wilt weten over huisautomatisering. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten zijn hier enkele mogelijkheden:

 

  • Beveiligingscamera’s voor binnen en buiten die mensen kunnen herkennen.
  • Alarminstallatie en rookmelders voor signalering bij onraad en koppeling met andere smart home toepassingen.
  • Thermostaatknoppen in iedere ruimte van de woning om warmte te reguleren waar het nodig is.
  • Een app voor mobiel waarmee je ook van huis de woning kunt bekijken of bedienen.
  • Naast raamdecoratie binnen ook oplossingen voor zonwering aan de buitenzijde van het pand.

 
Dit zijn alleen nog maar producten van Somfy. Via de TaHoma Switch koppel je nog veel meer smart home apparaten zoals Sonos luidsprekers, Hue verlichting of Honeywell slimme thermostaten. Een elektrisch rolgordijn is daarmee slechts het begin van huisautomatisering, niet het einde.