Het rolgordijn: ideaal of kat in de zak?

Wanneer je nieuwe raambekleding nodig hebt, kun je te kust en te keur. De keuze aan verschillende materialen, bedieningswijzen en kleuren is enorm. Ideaal wanneer je je keuze al hebt gemaakt, maar het verhoogt wel een beetje de keuzestress. Gelukkig helpt dit artikel jou op weg, want zit je te denken aan rolgordijnen? Dan wordt de keuze na het lezen van dit artikel een stuk makkelijker.

Rolgordijnen
 

Ophangen is easy

De naam van het gordijn zegt het al: het is eigenlijk een rol stof. Als je aan het koordje trekt, gaat het gordijn omhoog of omlaag. Rolgordijnen zijn ontzettend makkelijk op te hangen. Je hoeft geen rails te bevestigen aan het kozijn of aan het plafond. Het enige wat je hoeft te doen is de uiteinden vastschroeven aan de muur of in het kozijn. Vervolgens hang je heel gemakkelijk het gordijn op. Meestal moet je de as van het gordijn in een houdertje plaatsen. Er zijn ook rolgordijnen waarbij je met een pennetje het gordijn vast kunt zetten. In ieder geval zit een gordijn, als je hem goed bevestigt, stevig aan de muur en zal hij niet plotseling naar beneden komen.

 

Weinig onderhoud

Een rolgordijn is qua onderhoud ook erg gemakkelijk. Wanneer je houten jaloezieën hebt, komt er veel stof op. Dit moet je dus goed schoonmaken. Ook overgordijnen of inbetweens moeten zo nu en dan even een wasbeurtje hebben. Een rolgordijn hoef je niet van stof te ontdoen. Wel komt het soms voor dat er een vlek in het gordijn zit. Een simpel sopje met een niet-agressief schoonmaakmiddel verwijdert dit gemakkelijk.

 

Handige bediening, overal in huis

Dankzij het simpele systeem van het koordje, doe je rolgordijnen gemakkelijk open of dicht. Ook kun je ervoor kiezen om de gordijnen voor een deel open te hebben. Als de zon bijvoorbeeld fel is, wil je wel kunnen genieten van het zicht naar buiten maar je wilt niet de zon op je tv-scherm hebben. Rolgordijnen zijn in elke ruimte een geweldige manier om de zon te weren, maar ook om privacy te bieden. Wil je een rolgordijn op de slaapkamer om ook ’s nachts te kunnen genieten van een donkere omgeving? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn. Mocht je het rolgordijn in een vochtige ruimte willen, zoals de schuur of de badkamer? Kies dan voor een waterproof rolgordijn.

 

Wil jij jouw gordijnen vanuit jouw luie stoel kunnen bedienen? Kies dan voor gordijnen van Somfy. Deze gordijnen kun je besturen vanaf een afstandsbediening, maar ook via de app of met jouw stem via Google Assistent. Ook kun je instellen dat de gordijnen dicht gaan wanneer je de verlichting in huis aan doet, of wanneer het schemer wordt. In de zomer is dit ook een hele fijne toevoeging: als je op je werk bent, kun je de gordijnen dicht doen. Zo is jouw huis bij thuiskomst een stuk aangenamer!