Hoe sluit je een autoverzekering af?

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren. Dit betekent dat je een autoverzekering moet afsluiten als je een auto wilt aanschaffen. Het afsluiten van een autoverzekering is een belangrijke stap, want als je geen verzekering hebt dan riskeer je een hoge boete. Je moet dus goed nadenken over welke verzekering het beste bij je past. In dit artikel geven we je tips over het afsluiten van een autoverzekering.

Oldtimer

 

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. De meest basale verzekering is de WA-verzekering. De WA-verzekering vergoedt schade die je met je auto aanricht bij anderen. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn die je aanricht bij een aanrijding. De WA-verzekering is de minimale autoverzekering die je in Nederland moet hebben. Naast de WA-verzekering is er ook nog de All Risk verzekering. De All Risk verzekering is een uitgebreidere verzekering dan de WA-verzekering. De All Risk verzekering vergoedt namelijk ook schade die je zelf met je auto oploopt. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn die je oploopt door een aanrijding, maar ook schade die je oploopt door vandalisme of diefstal.

 

Hoe sluit je een autoverzekering af?

Om een autoverzekering af te sluiten moet je een aantal gegevens over je auto invullen. Denk hierbij aan de merk, het type en het kenteken van je auto. Ook moet je je persoonlijke gegevens invullen, zoals je naam en adres. Als je deze gegevens hebt ingevuld, dan kun je gaan kiezen welke verzekering je wilt afsluiten. Als je een keuze hebt gemaakt, dan kun je gaan kiezen voor welke aanvullende dekkingen je eventueel wilt kiezen. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, kun je de verzekering afsluiten.

Je kunt een autoverzekering bij de garage laten afsluiten, of dit bijvoorbeeld zelf vanuit huis doen via het internet. Let wel op dat je niet te snel een verzekering afsluit. Het is belangrijk dat je goed vergelijkt, want er zijn veel verschillende autoverzekeringen op de markt. Neem dus altijd even de tijd hiervoor. En als je dan toch bezig bent, check je andere verzekeringen dan ook meteen even. Een doorlopende reisverzekering afsluiten kan namelijk best wel handig zijn als je besluit om regelmatig op reis te gaan. Ook hier geldt, vergelijk eerst goed voordat je een keuze maakt.