Kies de juiste vloer voor jouw bedrijfspand

Heb je als ondernemer je eerste bedrijfspand gehuurd of aangekocht? Zorg dat je deze direct vanaf het begin op efficiënte wijze inricht. In een kantoorpand is het belangrijk voor voldoende werkplekken te zorgen; in bijvoorbeeld een garage of op de werkplaats is bewegingsruimte cruciaal om je werknemers hun werk te laten doen. Voordat je van start gaat met het daadwerkelijk inrichten van het pand, is het zaak om naar de kwaliteit van de bestaande vloer te kijken. Kies je voor het behoud van deze vloer, of vervang je de vloer voor een alternatief? Overweeg bijvoorbeeld vloercoating in een garage of werkplaats, om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Zeker in een autogarage krijgt de vloer het zwaar te verduren, door de intensieve belasting ervan. In dit artikel lees je meer over het type vloer wat past bij de toepassing van jouw bedrijfspand. Wat voor vloer ligt hier nu?
 

Vloercoating

 

Voordelen van het gebruik van vloercoating in een pand

Het gebruik van vloercoating biedt verschillende voordelen, zo wordt duidelijk op de website van een aanbieder als Coatingvloer.nl. Met een coating creëer je een slijtvaste afwerking van de vloer, wat de vloer bestand maakt tegen een stootje en een zware belasting. Dit is niet alleen interessant in een autogarage, maar bijvoorbeeld ook in de industriële sector en zelfs in winkelpanden. Ook hier wordt de vloer immers zwaar belast. Niet alleen maakt de coating de vloer bestand tegen een stootje; ook maakt deze de vloer vloeistofdicht. Handig op plekken waar bijvoorbeeld met olie gewerkt wordt. Een derde reden om voor een coating op de toplaag van de vloer te kiezen: het egaliseert de vloer. Vaak is de vloer van een bedrijfspand niet geheel afgewerkt op het moment dat je deze huurt of overneemt van een verkoper. Met een coating werk je de oneffenheden in de vloer weg.

 

Gietvloer ook binnen kantoorpanden populair

In een klassiek kantoorpand wordt doorgaans voor een ander type vloer gekozen dan in een garage of op een werkplaat. Toch wint de gietvloer ook binnen kantoorruimtes aan populariteit, mede doordat deze vloeren vloeistofdicht zijn. Het houdt de vloer langer fris en schoon. Daarbij is het voldoende om de vloer aan het eind van de dag met een dweil af te nemen. Bij bijvoorbeeld een houten vloer of bijvoorbeeld klassieke stoffen vloerbedekking zal er al snel vuil achterblijven. Het vuil hoopt zich bijvoorbeeld op in de ruimte tussen de losse planken van de vloer. Een ander nadeel van hout: er kunnen relatief snel vochtplekken ontstaan. Zeker op kantoor is het risico hierop groot, doordat mensen hun schoenen aanhouden en vocht van buiten mee naar binnen nemen. Door voor een gietvloer te kiezen loop je het risico op kringen niet.