Blijven investeren in je bedrijf is actueler dan ooit. Kies voor een zakelijke lening.

Heb jij een eigen bedrijf? In dat geval is het verstandig om te blijven investeren in jouw bedrijf. Niets voor niets zegt men dat stilstand achteruitgang is. Indien dit niet gebeurt, dan kan dit zelfs het einde van jouw bedrijf betekenen als je niet investeert en dus innoveert. Om te investeren in een bedrijf is het van belang om over voldoende geld te beschikken. Hierbij kun je denken aan het aangaan van een lening, waarmee je plotseling over de middelen beschikt om verder te investeren in jouw bedrijf. Hiermee kunnen de mogelijkheden van jouw bedrijf weer verder groeien. Kies dus vooral, indien gewenst, voor een zakelijke lening.

 

 

Overeenkomst

Als je een zakelijke lening aangaat is het evident dat je het bedrag moet terugbetalen met rente. Bij het afsluiten van een lening is het belangrijk om voldoende aandacht te geven aan de rente die je dient te betalen. Bij een lening met een hoge rente kun je in de financiële problemen komen. Vergelijk dus goed voor je daadwerkelijk in zee gaat met een kredietverstrekker. Daarnaast ga je een contract aan. In het contract staan alle voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je wil zakelijk geld lenen zonder gedoe, dus is het raadzaam om alle voorwaarden goed door te nemen.

 

Waarom kiezen voor een zakelijke lening?

Er zijn veel bedrijven in Nederland die winst maken als gevolg van hun investering. Om uberhaupt winst te kunnen maken is het vaak noodzakelijk om eerst over werkkapitaal te beschikken en vervolgens investeringen te doen. Kosten gaan nu eenmaal voor de baat uit. Als gevolg van de investering kun je de ontwikkeling van een bedrijf versnellen. Eenmaal je een zakelijke lening hebt ontvangen kun je investeren. Er kan geld worden gestoken in een nieuw pand, een verbouwing of zelfs het overnemen van een concurrent. Wat je reden ook is om een zakelijke lening aan te gaan: het brengt je bedrijf vaak een stap verder.

 

Rente

Voor het bedrag dat je leent geldt dat je hier rente over moet betalen. Geld lenen kost immers geld. Houd hier vooral rekening mee voordat je besluit om je handtekening te zetten onder een contract. Als de rente bij een kredietverstrekker erg hoog is, kan het verstandig zijn om niet te tekenen. Er zijn vast meerdere instanties die geld willen uitlenen aan jou, waardoor het mogelijk is om verschillende opties goed te vergelijken met elkaar. Bij het maken van een vergelijking kun je vervolgens aandacht geven aan de hoogte van de rente. Houd verder rekening met de terugbetaaltermijn.

 

Termijn

Aan iedere lening zit weer een termijn verbonden. Dit is een periode waarin je het bedrag moet terugbetalen. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van het contract dat je tekent. Je kunt hierbij echter wel invloed uitoefenen op het bedrag dat je terug moet betalen. Door een lening met een lange termijn aan te gaan weet je dat je per jaar slechts een klein bedrag moet betalen. Dit levert een voordeel op, namelijk minder druk op jouw financiële situatie vandaag de dag. Het is veelal gunstig om jouw vaste lasten zo laag mogelijk te houden.

 

Beste lening

Voor het vinden van de beste lening kun je zelfstandig onderzoek doen. Ga vooral de beste opties af, en maak hierin vergelijking op basis van het maximale leenbedrag, de termijn en de rente. Verder dien je te kijken naar financiële zekerheid. Heeft de kredietverstrekker bijvoorbeeld financiële zekerheid. Als dit het geval is, dan weet je zeker dat deze partij over enkele jaren nog steeds zal bestaan, zodat jij het geldbedrag kunt betalen. Om risico te spreiden, kan het verstandig zijn om meerdere leningen aan te gaan bij meerdere partijen.

 

Offerte

Om over de juiste informatie te komen, is het mogelijk om een offerte aan te vragen. In dat geval vraag je informatie over het bedrag dat je kunt lenen bij een instantie. Daarnaast kun je altijd in gesprek gaan met een medewerker van het betreffende bedrijf. Vraag vooral, om te voorkomen dat je verrast wordt nadat de lening al is afgesloten. Hoe zit het bijvoorbeeld met aflossen, of het oversluiten van een lening. Dit is per partij weer verschillend. Ten slotte kun je in gesprek gaan met een kredietverstrekker, waarbij geldt dat het eerste gesprek vaak gratis en vrijblijvend is.

 

Groei van het bedrijf

De lening sluit je uiteindelijk af met een doel, de groei van het bedrijf. Hoe meer geld je leent, hoe groter het risico van terugbetalen is. Maar als je kunt kiezen voor het afsluiten van een grote lening, dan weet je dat de groeimogelijkheden van het bedrijf groot zullen zijn. Wees hierbij echter verstandig en bewust van de mogelijkheden die je hebt. Verder dien je creatief te zijn. Op welke manier kun je het geld het beste investeren? Indien gewenst kun je om financieel advies vragen.