Besparen op je autoverzekering in 3 stappen

In de huidige tijd, waarin alles steeds duurder lijkt te worden, is het prettig te weten dat er nog tal van mogelijkheden zijn waarmee je relatief eenvoudig flink kunt besparen op je vaste lasten. Dit geldt niet alleen voor de kosten aan je huis, maar ook je verzekeringen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld je autoverzekering. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen hun auto jaren geleden hebben verzekerd en hier eigenlijk nooit meer naar hebben gekeken. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee jij gemakkelijk en snel kunt besparen op je autoverzekering. Je zult namelijk al snel merken, dat je al jaren teveel betaald hebt.

Mercedes-benz

 

Hoe is je auto nu verzekerd?

Voordat je kunt beginnen met besparen, is het eerst zaak om te achterhalen hoe je auto nu is verzekerd. Dit kun je zien op de welbekende groene kaart of in je account van je verzekeraar, mocht je dit eenvoudig kunnen achterhalen. Wat je vaak ziet, is dat de meeste mensen die ooit een nieuwe auto hebben gekocht, er destijds voor hebben gekozen om deze allrisk te verzekeren. Logisch natuurlijk, maar na enkele jaren gebruik te hebben gemaakt van je auto, is de waarde dusdanige verminderd, dat je vaak prima een stapje omlaag kunt. De kosten voor schade zijn dan vaak ook een stuk lager.

 

Welke dekking heb je nodig?

Zoals reeds hierboven al even genoemd, kan het heel goed zijn dat je auto te hoog is verzekerd. In principe niet erg, maar wel zonde van je geld. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de kosten voor een allrisk verzekering, een stuk hoger liggen dan de kosten voor een WA of een WA-Plus verzekering. Kijk dus hoe oud je auto is en bepaal op basis daarvan welke dekking daar het beste bij past. Vaak wordt er al stelregel gehanteerd dat auto’s tot 3 jaar allrisk worden verzekerd en tot een jaar of 8 WA-Plus. Alles ouder dan 8 jaar kan prima WA worden verzekerd.

 

Vergelijk verschillende verzekeraars

Nu je alle benodigde informatie in kaart hebt gebracht, is het zaak om te kijken naar de verschillende verzekeraars. Gelukkig kun je tegenwoordig heel eenvoudig online je autoverzekeringen vergelijken en kies je voor de goedkoopste autoverzekering. Het advies daarbij is wel, om ook te kijken naar de aanvullende voorwaarden, zoals bijvoorbeeld de hoogte van het eigen risico en ook de dekking voor bijvoorbeeld inzittenden. Dit dien je bij de ene verzekeraar aanvullend af te sluiten en zit het er bij de ander gewoon standaard bij in.

 

Bekijk je verzekering periodiek

Het hoeft niet te beteken dat je nadat je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, je niet meer naar je verzekering hoeft om te kijken. Sterker nog, het is aan te raden dit ieder jaar te doen. De voornaamste reden is dat zowel bestaande als nieuwe verzekeraars belang hebben bij nieuwe klanten en dus ook regelmatig met speciale acties komen. Maak hier als consument dus gebruik van en profiteer van bijvoorbeeld flinke kortingen op je premie. Vooral wanneer je wilt besparen op je vaste lasten, is dit een hele goede eerste stap in de juiste richting.