Waarom zou je kiezen voor een veranda of overkapping?

Als je je huis wilt uitbreiden dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt een uitbouw van de keuken of woonkamer maken, maar ook gaan voor een veranda of overkapping. Maar waarom zou je kiezen voor een van deze laatste twee opties? Nou, er zijn een aantal voordelen te noemen, welke we voor je op een rijtje zetten in dit artikel.

Veranda

 

Meer leefruimte

Met een veranda of overkapping kan je meer leefruimte creëren. Op een veranda of in een overkapping kan je namelijk niet alleen tafels en stoelen kwijt, maar ook de ruimte inrichten met een bank en een kleine buitenkeuken. Er zijn dus talloze mogelijkheden om je veranda of overkapping naar je eigen smaak in te richten en er een fijne plek van te maken om te ontspannen, te werken of te vertoeven met je vrienden of familie.

 

Buitenleven zonder weerinvloeden

Met een veranda of overkapping kan je genieten van het buitenleven, zonder dat je last hebt van weersinvloeden. Je bent hierdoor niet afhankelijk van het weer en daardoor kan je altijd genieten van de buitenlucht, ongeacht of het regent. Daarnaast is het fijn om te weten dat je je spullen buiten kan laten staan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze nat worden of wegwaaien. Je moet ze natuurlijk wel altijd goed onder de overkapping zetten als er storm aankomt.

 

Meer waarde voor je huis

Een ander groot voordeel van een veranda of overkapping is dat het de waarde van je woning kan verhogen. Dit komt doordat je huis meer leefruimte krijgt en het er aantrekkelijker uitziet. Wanneer je dus ooit je huis wilt verkopen, is het fijn om te weten dat je er wellicht meer voor kan krijgen dan wanneer je geen veranda of overkapping zou hebben. Wil je echt een ruimte buiten die je ook volledig kan afsluiten door bijvoorbeeld glazen schuifwanden? Dan spreken we niet meer over een overkapping, maar over een tuinkamer. Een tuinkamer is er ook als vrijstaand model.

 

Goedkoper dan een aanbouw

Naast dat het een goede investering is voor je woning; is een tuinkamer, overkapping of veranda ook een investering die makkelijker is te realiseren met je spaarcenten. Je hebt dan ook geen extra bouwdepot nodig om meer ruimte te creëren. Als je een aanbouw moet laten plaatsen ben je al snel 30.000,- euro of 40.000,- euro nodig en een tuinkamer is er al vanaf 9.000,- euro.

 

Je bent overtuigd en wil langer genieten van je tuin

Je bent overtuigd van de voordelen van een tuinkamer, overkapping of veranda? Hoe ga je nu dan de juiste toepassing vinden? Ga opzoek naar een specialist en vraag daar een offerte aan. Zo kan je niet alleen kennismaken met de verschillende mogelijkheden, maar krijg je ook een goed beeld van de kosten. Wanneer je vervolgens besluit om te gaan voor een veranda of overkapping, weet je zeker dat je een goede keuze maakt.