Welke industriële lampen zijn er?

Nu we weer meer ’s avonds lekker binnen zitten, houden we van warmte, gezelligheid en licht. Met mooie industriële verlichting creëer je binnen no-time een perfect sfeertje voor de koude winterdagen. Welke soorten industriële lampen er te krijgen zijn, lees je in dit artikel.

 

Voor ieder interieur

Wat goed is om te weten, is dat industriële lampen vaak in ieder interieur passen. Het gaat niet zo zeer om de styling van jouw interieur, maar meer om het kleurgebruik in jouw woning. Heb je bijvoorbeeld veel witte meubels, maar zijn dit niet per se industriële meubels? Dat geeft niet, want wit kun je goed combineren met zwart, maar ook met bruin en natuurlijk wit.

 

De hanglamp

De industriële hanglamp is eigenlijk wel de bekendste industriële lamp. De hanglampen hebben vaak een open karakter en een donkere kleur. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, brons en grijs. Bij dit type lamp kun je meestal de lichtbron direct zien. Er zijn dan ook speciale lampenpitten die mooi vormgegeven zijn. Hiermee bereik je een nog grotere industriële look.

 

Een hanglamp hangt meestal in een woonkamer. Bijvoorbeeld boven de eettafel of de salontafel. Maar ook in de hal, de slaapkamer en in de badkamer staan deze lampen prachtig. Je bereikt hiermee een stoere uitstraling in jouw huis. Het voordeel van industriële hanglampen is ook dat ze ontzettend tijdloos zijn en niet snel zullen vervelen.

 

Sfeervolle lampen

Een tafellamp industrieel is meestal een kleine lamp, die vooral bedoeld is om sfeer te creëren. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kan deze lamp ook prima op een dressoir, kast of in de vensterbank staan. Aan de vormgeving van deze lampen zie je ook direct dat ze bedoeld zijn voor de sfeer. Er wordt gebruik gemaakt van warme kleuren in combinatie met robuuste kleuren. Dit type lamp zal niet te snel voor te veel licht zorgen. Met de verstelbare tafellamp kun je ook een subtiel licht laten schijnen op jouw mooiste decoraties. Zo is het net of je dat stukje in de spotlights wilt zetten.

 

Vloerlampen

Ook met een industriële vloerlamp kun je een bepaalde hoek in de woonkamer in het licht zetten. De meeste industriële vloerlampen hebben een draaibare kap. Hierdoor kun je het licht laten schijnen op het plafond, maar ook in de richting van een mooie kast of de televisie. Er zijn ook vloerlampen die niet verstelbaar zijn. Deze lampen geven extra licht aan het geheel en maken jouw woonkamer af.

 

Ben je op zoek naar een nieuwe vloerlamp, maar wil je in diezelfde hoek ook een bijzettafel? Dan heb je geluk, want er zijn zelfs industriële vloerlampen met een tafeltje. Zo kun je gemakkelijk vanuit jouw luie stoel het tafeltje vinden om daarop jouw glas te zetten. Zo hoef je geen moeite te doen om onder jouw dekentje vandaan te komen.

 

Wanneer je een industriële lamp koopt, heb je iets unieks in huis. De industriële woonstijl is gebaseerd op de fabriekshallen en de interieurstijl van de negentiende en twintigste eeuw. Dit zorgt voor een sfeervolle uitstraling met karakter.