Een fijne vakantie voor jouw huisdier

 

Het is zomer en de kriebels om er lekker op uit te gaan zijn sterk aanwezig. Maar bij het plannen van je vakantie moet je ook rekening houden met jouw huisdier. Gaan jullie naar het buitenland? Blijven jullie in Nederland? Of kiezen jullie voor een staycation? En hoe zorg je ervoor dat ook jouw huisdier een fijne zomervakantie heeft?

Goed voorbereid op reis

Huisdieren zijn over het algemeen geen fan van lange reizen. Neem je jouw huisdier mee op vakantie? Ga dan bij voorkeur niet te ver weg. Een hond of kat mee in de auto kan zeker, maar bereid de reis wel goed voor. Met de juiste spullen en een goede voorbereiding hoeft de reis geen vervelende aangelegenheid te worden.

Verken de locatie

Hebben jullie een vakantiebestemming gekozen en mag je trouwe viervoeter mee? Zorg dan dat je weet welke voorzieningen er aanwezig zijn. Neem een vertrouwde mand of deken mee, zodat je huisdier zich prettig voelt. Ook is het verstandig om uit te zoeken of er een dierenarts in de buurt zit. Je hoopt het niet nodig te hebben, maar je weet maar nooit.

Voorkom hoge kosten

Niet in alle landen gelden dezelfde regels omtrent het vervoeren van huisdieren. Ga je naar het buitenland? Lees je dan goed in om zo vervelende boetes te voorkomen. Verder zijn er ook nog andere eisen rondom het reizen met dieren. Ook als je in Nederland blijft, kun je hoge kosten voorkomen door een dierenverzekering af te sluiten. Deze dierenverzekering dekt (een deel van) de dierenartskosten. Dat is niet alleen handig tijdens de vakantie, maar het gehele jaar een geruststellende gedachte.

Bedenk wat het fijnste is voor jouw dier

Misschien lijkt het jou wel erg gezellig om je huisdier mee te nemen op vakantie, maar zorgt dit in de praktijk juist voor veel stress bij het beestje. Bedenk daarom van tevoren goed wat het fijnste is voor jouw dier. Kun je hem of haar gemakkelijk meenemen? Is het misschien verstandiger om het dier thuis te laten bij een oppas? Of kies je voor een logeerpartijtje in een pension? Jij kent je dier het beste, dus kies met je hart. Twijfel je toch nog? Een overleg met de dierenarts kan uitkomst bieden.

Geniet van de vakantie

Of je er nou voor kiest om je huisdier mee te nemen of dat het beestje lekker rustig thuis blijft of naar een pension gaat, het is vooral belangrijk dat jullie allemaal van de vakantie kunnen genieten. Bereid je reis goed voor, zorg dat je niet voor vervelende (financiële) verrassingen komt te staan en het genieten kan beginnen. Fijne vakantie!