Zo maak je jouw tuin winterklaar

Wanneer je jouw tuin winterklaar gaat maken, zijn de juiste voorbereidingen van essentieel belang. Met een goede voorbereiding zorg je er namelijk voor dat je in het voorjaar weer volop kunt genieten van jouw fijne tuin. Daarom geven we jou in dit artikel verschillende tips hoe je jouw tuin het beste winterklaar kunt maken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Het terras winterklaar maken

Om tijdens de volgende zomer opnieuw te kunnen genieten van een fijne plek op je terras, is het aan te raden om aan de slag te gaan met je tuinmeubelen. Maak gebruik van de eerste milde dagen tijdens de herfst om je tuinset volledig schoon te maken. Wanneer je tuinmeubelen helemaal schoon zijn, is het belangrijk om deze op een droge plek neer te zetten. Denk aan een tuinhuis, garage of onderdak. Heb je dit niet tot je beschikking? Dan is het slim om de meubelen te beschermen tegen het winterweer met een beschermhoes. Denk bij de grote schoonmaak ook aan de barbecue, kussens en andere accessoires. Dek ook deze goed af of verplaats ze naar binnen.

 

Bescherming bomen, planten en gazon

Sommige planten en bomen kunnen niet goed tegen vrieskou, daarom is het belangrijk dat je ook deze goed beschermt. Geef ze voldoende beschutting en dek ze zo nodig af met speciale bescherming. Heb je planten in potten? Deze zijn nog kwetsbaarder waardoor het slim is om ze op tijd binnen te zetten. Zorg er daarbij wel voordat de potten goed schoon zijn, zo voorkom je viezigheid en ongedierte. Heb je een gazon in bezit? Geef deze dan ook aandacht.Het is hierbij belangrijk dat je het gazon bladvrij maakt, zodat er voldoende zonlicht op kan schijnen. Vriest en/of sneeuwt het in de winter? Zorg er dan voor dat je niet over het gazon loopt.

 

Geef je tuin nieuw leven

De herfst is het perfecte moment om nieuwe planten toe te voegen aan je tuin. Je plant een boom, struik of vaste plant in het najaar zodat ze voldoende tijd hebben om te kunnen wortelen in de grond voordat de winter begint. Vanaf half september tot de eerste week van december is het ook mogelijk om je bloembollen te planten.

Bij het winterklaar maken van je tuin, is het dus belangrijk dat je je tuinmeubelen droog zet. Heb je daar binnen geen ruimte voor? Dan is een tuinhuis kopen een goede oplossing. Kies uit de verschillende soorten en maten, zo is er altijd wel een die bij je past. Denk ook aan je bomen, planten en gazon. Zo kun je in het voorjaar weer volop genieten van de eerste zonnestralen.